mandag 3. august 2009

Viktig!!!

Jeg har endel ganger skrevet at det er viktig å merke bildene sine når man bruker de - dette fordi andre ikke skal kunne bruke DITT bilde til hva de vil....

I dag fant jeg denne artikkelen i Journalisten - og jeg synes det er skremmende lesning!
Så en liten oppfordring til alle der ute: ikke bruk andres bilder uten å spørre på forhånd - og ikke tro at du bare kan kopiere bilder, for det er ikke lov!!!! Copyright er COPYRIGHT!!

6 kommentarer:

 1. Hei Monica:) Hvordan merker jeg bildene mine? Jeg har ikke noen funksjon som vannmerker bildene mine, ihvertfall ikke som jeg har lagt merke til...
  Har Picasa3, hvis du lurer. Jeg tror det går an å skrive navnet sitt med sånn skrift, men jeg følte at det ødela litt av bildene mine, så jeg droppet det.

  Noen forslag? Jeg har ikke råd til dyre redigeringsprogrammer, pleier å prioritere andre ting:)

  Klem

  SvarSlett
 2. Se der - der virket linken til siden din igjen :))
  Picasa 3 har jeg aldri brukt, jeg må se litt på den der :))
  Kan du sende meg en mail på fotomorro@start.no så tar vi en runde på det der???
  Klem tilbake

  SvarSlett
 3. Hei igjen:) Skal sende deg en mail enten imorgen, eller ihvertfall snart. Skal legge meg snart, og imorgen kan det hende jeg blir skikkelig fristet til å begynne å knipse bilder igjen:)

  Lenge siden sist! Takk for koselig kommentar inne hos meg:D

  Kram!

  SvarSlett
 4. Hei! Huff ja.. litt skremmende dette! Jeg har som mange andre Copyright nederst på bildene, men de kan vel lett klippes og redigeres. Album2 er et godt alternativ, men jeg har ikke skjønt helt hvordan jeg kan legge inn bilder derfra og inn på bloggen min. Bloggen godkjenner dem ikke. Det eneste en kan gjøre er å linke dit, men da er litt av vitsen gått bort, da jeg jo vil ha selve bildene lagt ut på selve bloggen min. Enn så lenge bruker jeg derfor Copyright.

  Har lenge tenkt på fotomoro-siden din, men jeg har dessverre ikke kommet så langt ennå..
  Det beste er vel egentlig å skrive signaturen over HELE bildet.. Men da ødelegger man jo noe av bildet, synes jeg.. eller?

  SvarSlett
 5. Takk for god informasjon.. Jeg har aldri tenkt på det på den måten, men ser at mange gjør det.. Godt noen informerer den naive hjernen min:)*hihi*

  Jeg bruker Picasa så det er jo en smal å gjøre det...

  SvarSlett
 6. Jeg har hatt flere diskusjoner med andre bloggerre som har 'lånt' noen av mine bilder. og enkelte fjortisser skjønner jo ikke noe som helst og kommer med kommentarer som hvis du legger bildene dine ut på nett så må du tåle såpass.... litt mere info om dette og opplysning er flott å få fram.

  SvarSlett