fredag 28. august 2009

ABC utfordring - Z

Ny runde - nye muligheter!
Vi er allerede kommet til bokstaven Z i Petunia sin norske ABC-runde :) Jammen har tiden gått fort - og jeg hadde aldri trodd jeg skulle klare å finne noe til alle bokstavene! Nå har jeg måttet "jukse" litt mht fotografier på de to siste bokstavene - men det er heldigvis lov :)

Hos meg blir Z for Zoo
Nå er det egentlig ikke Zoo - men vi har Akvariet i Bergen, som jo går under Zoo - for der er jo dyr der :)

Først litt fakta:
Akvariet åpnet i 1960, og var på den tiden Nord-Europas største akvarium.
Akvariet ble bygget sammen med Havforskningsinstituttet.
Anlegget har mer enn 300 arter, og har ferskvannsavdeling, saltvannsakvarium, tropisk ferskvann og tropisk saltvann. Der er også en tropisk avdeling med terrarier der man finner mange reptiler....

På Akvariet finner man også den mye omdiskuterte Dodraugen :) Dette er en øgle som ble funnet i en toalettskål i Bergen.... Øglen ble hentet av dyrevernsnemnda - og har siden levd i et terrarium på Akvariet :) Så klart har den en toalettskål i sitt eget "hjem" :)))
På Tv2 har det vært sendt en programserie fra Akvariet - da med samme navn. Denne ble stor suksess! Her fikk vi se alt de gjør i kulissene, og når de hentet inn nye dyr - enten det var fra ferskvann i Bergen eller krokodiller fra Danmark :) Her i huset var programmet i allefall et "must" :)

Ønsker dere alle en riktig god helg :))
Her er noen bilder fra Akvariet:Til slutt noen bilder av mine favoritter på Akvariet - nemlig pingvinene! De er såååå søte og så uskyldige :) Ikke minst er det så fantastiske med sine egenskaper for monogami! Det er jo helt imponerende jo :))) Vi mennesker har kanskje noe å lære av disse søte dyrene i smoking?


17 kommentarer:

 1. Flotte bilder! Akvarium er så flott, både med de med pingviner og de mindre man har i stua med fisk ;)

  SvarSlett
 2. Åååå, jeg elsker pingviner. Jeg er så enig med deg i at de er de søteste vesner, skjønner godt at de er favorittene dine :) Flotte bilder!

  SvarSlett
 3. Supre bilder fra akvariet, et sted jeg forøvrig ikke har vært.

  God helg

  SvarSlett
 4. Det er meget fine billeder du har taget i Zoo - jeg bliver aldrig træt af at kigge på dyr. Den stribede fisk er da helt utrolig, haha ;)

  God weekend til dig ;o)

  SvarSlett
 5. Vi likte også å besøke pingvinene og selene når vi var på besøk på akvariet i Bergen..tenk at det snart er 6 år siden...tiden flyr..kommer gjerne på besøk igjen.
  Det er jo mer i Bergen enn bare Bryggen og akvariet..
  Go helg :)

  SvarSlett
 6. Zoo, og akvariet, flott løst! Fine bilder fra akvariet. Koselig der;-)

  SvarSlett
 7. Det ble akvariet ja og med kjempefine bilder også! Jeg hadde tenkt å ha både naturhistorisk og akvariet på Z, men det ble jo litt for omfattende og som jeg skrev til deg, konsentrerte jeg meg om det første.
  Kjempefint løst Monica! God helg til deg!!!

  SvarSlett
 8. Akvariet er liksom et "must" når man besøker Bergen - men som Sommertid sier; her er så mye mer også :)))
  Bergen er en flott by - og neste gang dere tar turen så kan dere jo gå igjennom Petunia sin ABC og følge hennes bokstaver?!? bør kanskje ha en uke da men.... hehe

  SvarSlett
 9. Flott Z-bidrag fra deg. Fine bilder! Jeg syns også at pingvinene er flotte. Takk for kommentaren. Hilsen Margit.

  SvarSlett
 10. Nydelige bilder fra AKvariet:) Har jo fulgt med tv-serien,og som deg synes jeg at pingvinene er så utrolig søte og sjarmerende:)

  SvarSlett
 11. Skikkelig herlige bilder av akvariumet deres:) Og jeg likte den rare fisken med det flate hodet best;) hehe, liker visst merkelige, søte, rare dyr, jeg;) hihi

  Takk for kommentar, Monica, og en riktig fin helg til deg! Bildene dine er så innmari fine!

  SvarSlett
 12. Har lyst til å besøke Akvariet en dag - ser moro ut både for liten og stor. Og bildene er flotte, som vanlig. God helg!

  SvarSlett
 13. Zoo absolut et studie værd.

  SvarSlett
 14. Flott z-innlegg med fine bilder. Pingvinene er jo bare så søte. Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 15. Herlig innlegg med flotte bilder!! Pingvinene er mine yndlinger også.

  SvarSlett
 16. Zoo ble løsningen for meg også -hehe :) Veldig fine bilder her, likte spesielt godt de av pingvinene.

  God helg!

  SvarSlett
 17. Jeg har faktisk besøækt Akvariet i Bergen en gang. Og det v ar vel verdet et besøk, noe også dine fine bilder viser. Og hvem faller ikke for sjarmørene i kjole og hvitt? :)

  SvarSlett