fredag 7. august 2009

Til Ettertanke...

Jeg har en gang for lenge siden skrevet om dette innlegget i bloggen til PollyPepper

Det er viktigere enn noengang i året akkurat nå og snakke med sine barn om mobbing! Joda, det er viktig heeeele året - men for at alle skal få et bra skoleår er det ekstra viktig nå som skolestart er like rundt hjørnet!

Ingen barn fortjener å bli mobbet - og mobberne skulle vært tatt skikkelig! Straff for mobbing burde være tilstede; utvisning, foreldre som må følge på skolen osv. Men det må gjennomføres konsekvent fra skolens side - FØR det går for langt!

Mange barn har fått ødelagt sin skoletid grunnet mobbing - og vanligvis er det offeret som bytter klasse eller skole. Er det rettferdig?

I dag er det så lett for mobberne å mobbe - pc`en med msn og facebook, samt mobil er blitt et enkelt sted å mobbe! Mobberne kan gjemme seg bak en skjerm - og når man ikke ser ansiktet til den man mobber er det myyyye lettere å mobbe!

Det er også mange barn som ikke tør stille opp for den som blir mobbet - de er redd for å bli mobbet selv......

Jeg var på et foredrag med Barnevakten.no i vår - og mye av det de fortalte sjokkerte så til de grader at jeg har ikke ord! Får du anledning til et slikt foredrag - så ikke nøl med å gå!!! Det er verdt hvert eneste minutt :))

Ingen vil at barna sine skal bli mobbet - men hvem vil vel at barnet sitt skal MOBBE?

Les innlegget - så krysser vi fingrene for at mobbing etterhvert blir tatt tak i litt mer på alle skoler!!!!!!!

"Kardemommeloven" (som alle barn kjenner til) er jo SUPER:
Man skal ikke plage andre. Man skal være grei og snill. Og for øvrig kan man gjøre hva man vil!

6 kommentarer:

 1. Flott innlegg!! Kunne ikke vært mer enig med deg! :)

  SvarSlett
 2. Vet jeg mye om, og har masse meninger om du.
  Viktig tema du tar opp, uten tvil!!

  SvarSlett
 3. Veldig bra du tar opp en så alvorlig sak nå på denne tiden.. Jeg har selv en gutt som skal begynne på skolen om ikke lenge..

  SvarSlett
 4. Viktig tema, dette ja.

  SvarSlett
 5. Kunne ikke vært mer enig med deg. Mobbing må IKKE godtaes om det så er mellom barn, mellom vokse eller mellom voksen- barn.

  SvarSlett