tirsdag 21. august 2007

Og vips - der landet vi i hverdagen igjen :-)

Jepp, da var sommerferien offisielt over - til barnas store fortvilelse! Men det var da en her i huset som gledet seg noe veldig likevel - for i går var det nemlig ALLER FØRSTE SKOLEDAG! En stor milepæl både for Siri og for oss... Hun har riktignok gått på SFO en liten stund nå, og var derfor trygg og god - men 1. skoledag er så stort, så stort likevel :-)
Harald hadde fått fri fra jobb - de får det når de har barn som begynner i 1. klasse.
Uansett; vi alle fire troppet opp på skoleplassen litt før halv tolv. Heldigvis skulle Steffen også begynne 11.30 - så det passet fint! Når vi så entret skoleplassen kom guttene i hans klasse løpende mot han - og vips, der var han "gone" :-)
Siri derimot stod med oss med skrekkblandet fryd - og sikkert 1 million sommerfugler i magen :-) Og endelig kom Emma - en venninne og nabojente som skal gå i samme klasse - til unsetning :-) Da ble det litt lettere!
Opprop for alle 1. klassinger på skoleplassen av rektor og begge inspektørene - èn og èn elev frem og hilse på (en forelder ble med... trygghet er viktig..) og så bar det opp i klasserommet. Her var det full fart å finne plassen sin - fadderne i 4. klasse hadde laget navneskilt med velkommentekst inni (kjempekoselig), og stolte barn satt seg på "sin egen" pult for første gang :-) Hjelp, og hjelp, lille jenten vår er skolebarn!!!! Jaja, ingen skal nå si at tiden ikke går litt for fort til tider...
Etter vel 45 min gikk vi foreldre, og barna skulle være litt over 1 time alene med lærer Trine.
Kl. 14.00 var skoledagen ferdig, og en stolt jente kom hjem - og satt seg voksnent rett på pc`en til Steffen - "jeg låner data`en til Steffen litt jeg mamma".... Hjeeeeelp..... hvor er vi i denne prosessen.... blir litt redd for hvor stor de er blitt! Etter middag gikk hun opp til Emma, de har det så kjekt sammen, så der satt vi alene.....
Steffen kom hjem med en kompis og var storfornøyd med skolestart, bortsett fra at han må så tidlig opp dag, og fløy ut igjen umiddelbart - og så var det trening om ettermiddagen - så VIPS; der var hverdagen tilbake :-)
Her kan dere se den stolte Siri før hun går på skolen, og på "sin egen pult" med kortet fra fadderen! (Benedicte skrives egentlig ikke med "K", men ikke lett for små barn å tenke sånn..)

2 kommentarer:

  1. Ååå! Så herlig skolejente!
    Du kan virkelig være en stolt mamma du Monica!

    SvarSlett
  2. Store barn ja...alltid spennende med første skoledag.
    Du sitter hjemme i kontrolltårnet ditt du.Bare ett tips...husk brillene:-) Går lattermild i seng...hehe

    SvarSlett