onsdag 18. mars 2009

Skremmende!

Alle vet at barn kan være veldig stygge med hverandre- det er skremmende hvor ondsinnede de faktisk kan være. Og når jeg snakker om barn her er det i barneskolen og ungdomsskolen dette er snakk om.
I går - som jeg hadde glemt, og valgte å gå på istedenfor kino - hadde Barnevakten et foredrag på skolen. To timer med masse prat, powerpointfremvisning og diskusjon. To timer som gikk så altfor fort! Er helt sikker på at vi alle som var der (ca 5% av skolens foreldre.....) kunne sittet i mange flere timer!
Foredragsholderen kom med mange eksempler på hvordan vi som foreldre må følge med barna våre både mht web og media generelt (og mobilbruk) - uten at vi skal overvåke våre håpefulle!
Eksemplene på mobbing via msn, facebook, nettby, chat, mobil osv var mange - og veldig sterke - og mye vanligere enn vi foreldre tror! Det er så utrolig tragisk hvor mange sarte sjeler som får store arr av dette! Så utrolig lett der er å skrive skikkelige vonde meldinger når man har en skjerm imellom og ikke da ser reaksjonen på mottaker!
Klart at vi som foreldre vet dette, men hvor stort omfang det faktisk har aner vi bare ikke! Selv regner jeg meg som en aktiv bruker av både web og mobil, men enkelte av de eksemplene som kom frem i går har jeg aldri tenkt på! Og mobbing - det blir det nok dessverre bare mer og mer av.... Det hjelper lite med alle slags prosjektgrupper, velferdsgrupper og annet - for altfor mye av denne mobbingen foregår i det skjulte! Stygge kommentarer, sårende sms og msnmeldinger, baksnakking osv.
Mobbing har alltid eksistert - men det har aldri vært så enkelt å mobbe noen som nå! Ikke minst å gjøre det i det skjulte - for vi har så mange tilgjengelige kanaler!
Ta en titt inn på Barnevakten og les mer - de gjør en fantastisk jobb mht foredrag og nært arbeid med spillindustrien mm.
Mange eksempler er til stoooor ettertanke, og de gjør enormt inntrykk!

2 kommentarer:

  1. Viktig fokus!
    La oss følge med, bry oss og snakke med barna våre!

    SvarSlett
  2. Ja, og selv om vi gjør det - så må vi uansett være oppmerksomme :-)

    SvarSlett