søndag 8. juni 2008

Island

Da er vi tilbake etter en fantastisk tur på Island! Vi har kost oss masse, opplevd masse, og hatt det kjempeartig!
Etter en heller smertefull start, hvor Harald såvidt kom seg hjem fra Nordsjøen i tide (landet under 2 timer før vi skulle være på flyplassen igjen), ble det kjempevellykket når vi endelig kunne slappe av på Flesland.
En kanongjeng å reise med - mye latter og morro har det vært :-)
En innholdsrik og opplevelsesrik tur med mye bussing; vi har badet i den Blå Lagune, sett bl.a. Geysirområdet, Kerid, Gullfoss, Thingvellir, Perlan, Hallgrimskirken, Reykjavik og omegn :-)
Sum-à-summarum: Island er en spesiell øy med mange opplevelser! Ville aldri vært den opplevelsen foruten nei :-)

Har så klart tatt noen bilder - her er de mest kjente av de!


Den blå lagune er virkelig å anbefale - det mest utrolige bad jeg noengang har hatt :-) Vannets enestående varme, saltholdige vann stammer fra havet, men oppvarmes av øyas vulkanske undergrunn til glede for de mange fastboende og turistene som besøker stedet for at få seg en dukkert eller for å nyte godt av det helsebringende, mineralholdige vannet.


Den aktive geysiren Strokkur - sprøtt å stå rett ved den ved utbrudd! Den spruter hvert 3. -5. minutt - og blir ca 30 meter høy.Geysirområdet vi var i. Geysiren Hætta, som ikke har vært aktiv på mange år er igjen begynt å bevege på seg etter jordskjelvet....

Kerið er et stort krater. Kaldt vann fra fjellet omkring blandes med varmt vann som kommer opp fra jordas indre her.

Reykjaviks kjennetegn, Perlan, ligger øverst på en bakke i byens utkant. Her blir Reykjaviks geotermiske vannreservater oppbevart i seks store tanker, og oppå disse er den karakteristiske glasskuppelen Perlan plassert. Perlan rommer blant annet et museum, en restaurant og en fantastisk utsikt over byen og den imponerende omegnen.


Her samlet det islandske ”Alltinget” seg hver sommer gjennom flere århundrer.


Gullfoss er Islands best kjente foss og blir kalt Den gyldne Foss. Den ligger ca 10 kilometer fra Geysirområdet og er med sine voldsomme vannmasser et enestående eksempel på naturens fantastiske krefter. Gullfoss styrter mer enn 30 meter ned i en dyp kløft.

3 kommentarer:

 1. Fine bilder:-)
  Du glemte å nevne at det følger stålull hår med den blå lagune:-)
  Vet dere har hatt en topp tur, gleder meg til å se flere bilder. God tur på neste tur og da....fartulfer:-)
  Klemmer i fleng

  SvarSlett
 2. Hehe, tenkte jeg skulle ta det en annen gang jeg - av frykt for å skremme noen!!! Endelig kommet seg litt da, håret altså, men tror jeg må til frisøren før vi drar - så jeg begynner å få dårlig tid!
  Klemmer tilbake

  SvarSlett
 3. Hei Monica!
  Å det så og hørtes ut som en fin tur! Tipper dere kosa dere masse!
  God tur videre!
  Klem, klem!

  SvarSlett