søndag 30. august 2009

Ny header til blogg :D

Da har jeg laget ennå en header.
Synes den ble fin - selv om bildet vi hadde utgangspunktet i var et bilde med kappet hodet... hehe :D Lite vi kunne gjøre med det - for kamera hadde hun ikke der og da! Da får man bare gjøre det beste av det, fjerne bakgrunn og slikt - og da ble den sånn som dette til slutt (litt liten her da)!

Trenger du hjelp til header? ta kontakt så kanskje jeg kan hjelpe deg???

SundayChallenge, Fotomorro - uke 35

Da er det klart for en ny runde i SundayChallenge, Fotomorro.

Denne uken har jeg ikke tatt mer enn 4 bilder..... latskapens uke :) Herlig det også!

Men mitt ukens bilde har en litt herlig historie:
Jeg skulle ut og lufte hunden før vi skulle legge oss her om dagen. Det regnet veldig, og hunden er ikke sæææærlig glad i å gå ut når det er monsterdråper som kommer fra oven! Men når vi så kom ut, så fikk han teften av noe veldig lite...... jeg så jo ingenting for det var jo midt på natten. Og hunden - joda, han presset seg frem bak sykkelen til eldstemann så den veltet - og da skjønte jeg hva det var.... en pittteliten frosk!! HJELP! Jeg hater frosker!!! Så hva gjør jeg da? joda, roper på min bedre halvdel..... for jeg vil INN!!!
Det var da jeg kom på det.... kamera! Bilde! JA! så inn fløy jeg - og hentet kamera. Ingen fare for at frosken stakk av da den hadde en vakt som stod rett over den, og stakkaren turde ikke gå en millimeter... Den hadde klart å komme seg litt under en flat stein før jeg fikk hentet kamera, men det ble da noen bilder når vi flyttet på steinen. Stakkars frosken stod der som forsteinet. Og hunden? joda, vi måtte holde han vekke med makt :)
Jeg fikk mine bilder, frosken fikk gjemt seg under steinen igjen og min mann var glad vi slapp å stå lenger ute i regnet :) Den eneste som var sur var hunden - og han var ultrasur fordi han ikke hadde fått "hilse på" :)


lørdag 29. august 2009

Automatisk signatur

Da tester jeg automatisk signatur.
Dersom du vil kan du lage din egen her

Om du vil ha hjelp til fremgangsmåten kan du se på Fotomorro i dette innlegget.

fredag 28. august 2009

Den er her :)

Høsten er jo her jo! Så fort! Hvor ble sommeren av??? Alt begynner å forandre farge ute jo! Nå skal det sies at dette bildet er tatt i fjor - så vi er ennå litt unna slike farger :)
Vel, et bilde sier mer enn tusen ord - og jeg har laget et lite dikt oppå bildet..
Jeg lar det tale for seg :)
God helg!

ABC utfordring - Z

Ny runde - nye muligheter!
Vi er allerede kommet til bokstaven Z i Petunia sin norske ABC-runde :) Jammen har tiden gått fort - og jeg hadde aldri trodd jeg skulle klare å finne noe til alle bokstavene! Nå har jeg måttet "jukse" litt mht fotografier på de to siste bokstavene - men det er heldigvis lov :)

Hos meg blir Z for Zoo
Nå er det egentlig ikke Zoo - men vi har Akvariet i Bergen, som jo går under Zoo - for der er jo dyr der :)

Først litt fakta:
Akvariet åpnet i 1960, og var på den tiden Nord-Europas største akvarium.
Akvariet ble bygget sammen med Havforskningsinstituttet.
Anlegget har mer enn 300 arter, og har ferskvannsavdeling, saltvannsakvarium, tropisk ferskvann og tropisk saltvann. Der er også en tropisk avdeling med terrarier der man finner mange reptiler....

På Akvariet finner man også den mye omdiskuterte Dodraugen :) Dette er en øgle som ble funnet i en toalettskål i Bergen.... Øglen ble hentet av dyrevernsnemnda - og har siden levd i et terrarium på Akvariet :) Så klart har den en toalettskål i sitt eget "hjem" :)))




På Tv2 har det vært sendt en programserie fra Akvariet - da med samme navn. Denne ble stor suksess! Her fikk vi se alt de gjør i kulissene, og når de hentet inn nye dyr - enten det var fra ferskvann i Bergen eller krokodiller fra Danmark :) Her i huset var programmet i allefall et "must" :)

Ønsker dere alle en riktig god helg :))
Her er noen bilder fra Akvariet:







Til slutt noen bilder av mine favoritter på Akvariet - nemlig pingvinene! De er såååå søte og så uskyldige :) Ikke minst er det så fantastiske med sine egenskaper for monogami! Det er jo helt imponerende jo :))) Vi mennesker har kanskje noe å lære av disse søte dyrene i smoking?


tirsdag 25. august 2009

SundayChallenge, Fotomorro - uke 34

Da var det klart for SundayChallenge, Fotomorro igjen - om enn noe sent....
En travel første-skole-uke er over, aktiviteter er begynt igjen - og ting er tilbake til normalen. Eller nesten da! Å legge seg i vettig tid er noe som ikke er så enkelt...... hehe...
I helgen var jeg på kurs med Jens Haugen - kjempegøy! og vi var i 40-årsdag om kvelden, kjempe!
Bilder har det denne uken blitt veldig lite av.
Bildet jeg har valgt er lettere inspirert av Mororexpo som var her i Bergen i helgen, og som jeg hadde planer om å titte innom - som aldri ble noe av. Nå skal det sies: et familiearrangement med minimalt kledde damer i boblebad med overklare menn - det er vel like greit at vi ikke var der :)
Bildet mitt er det nok noen av dere som kjenner igjen - dog med en annen farge! Men jeg synes bilen ble veldig fin i denne fargen, selv om jeg ikke er glad i lilla :)
Ha en flott uke alle sammen!!!!


fredag 21. august 2009

ABC utfordring - Y

Først av alt: JAAAAAA - jeg er for ny runde i ABC`en til Petunia :D
En knallgøy utfordring! Og runde 2 blir jo nesten dobbelt så vanskelig!

Og så.... Vi er klar for Y.
For litt siden ble jeg sittende og snakke med en venninne om et tv-program som vi begge gleder oss til skal komme tilbake....... Har du gjettet hvilket?

Y for YLVINGEN
og jaaaaaaaaaa.... Himmelblå :D

Og nei, jeg har ingen bilder fra denne øyen, eller fra innspillingen for den del! Skulle gjerne opplevd begge deler jeg - for jeg synes den serien er herlig! Likeså stedet :D Men om jeg kunne bodd der? Neppe.... Øyen Ylvingen har nemlig under 30 innbyggere...
Om du vil, så kan du lese mer om Ylvingen her
Mer om Himmelblå kan du se her
Helt til slutt har jeg bare èn ting å si:

mandag 17. august 2009

ABC utfordring - x

Da er ABC hos Petunia er allerede godt i gang - og jeg er litt sen denne uken :D

Så var det X da.......
Som flere andre har jeg nok vridd hodet mitt mange ganger for å finne på noe lurt.....
Og som andre er X for meg helt usannsynlig unødvendig i alfabetet - og også den ukjente i matematikken.
Derfor blir X hos meg som følger:

Det bygges overalt - og det planlegges overalt! Siste nå i Bergen var store planer for torget - som var foreslått for lenge siden, men som ble lagt på is....
Så hvordan kommer det til å se ut rundt oss om 20 år? Er alt blitt høyblokker, eller skyskrapere her også? Mange av forslagene til endringer i byens bygningsbilde er nok hemmeligstemplet vil jeg tro...
Så derfor har jeg laget en aldri så liten sak på dette. Det blir ikke noe foto fra min side denne uken - men slik som dette:

X for UKJENT


Dessuten - man kan gjøre seg litt tanker om utviklingen frem til i dag - og datatidens verden... Det har gått så fort så fort de siste 10 årene! Husker jeg hadde ny pc og var SÅ fornøyd - den hadde jo 4 GB minne..... HALLO!!! 4 GB!!!!! i dag sitter jeg på en laptop med 500GB - og har en ekstra på det samme :D hehe
Jeg fant i allefall denne søte saken (som sikkert mange har sett) - fra min aller første hjemmeside - i noen gamle mapper. Synes den er SÅ god!



Vel, det var mitt bidrag til ukens ABC - om enn noe sent :D

søndag 16. august 2009

SundayChallenge, Fotomorro - uke 33

Ny uke - nye muligheter!

Da er SundayChallenge klar igjen :D
Bildet mitt denne uken har egentlig ikke særlig store historien - annet enn et tilfeldig bilde i en hel haug med bilder :D
Jeg har sittet endel med alle bildemappene mine den siste tiden, og der fant jeg plutselig dette! Synes jo det var litt søtt - og ikke minst et bilde som priser sommeren.... hmpf! Nå er jo sommeren sannsynligvis over her på vestlandet.... Det er skikkelig høststemning både mht temperatur og vær :( Og jeg som elsker sommeren... Uff, den kom - og forsvant akk så fort i år!
Er såååå glad vi har tur til varmen på vinteren - jeg hadde bare ikke orket tanken på å vente helt til neste år med sol og varme :D

Ta også en titt på Fotomorro og vær med på fotokonkurranser der - du kan vinne flotte premier!!

onsdag 12. august 2009

En staselig dame!

Onsdag i dag ja - men jeg har tenkt litt på denne ukens utfordring på Mandagstema... Tema er FEMININ.

Til slutt kom jeg frem til at jeg ville presentere en stolt dame for dere: Statsraad Lehmkuhl.

En staselig dame fra 1914, med lang historie. Damen er Bergens skoleskip - og har egen stiftelse.
Skipet ble opprinnelig bygget i Bremerhaven, og var opprinnelig skoleskip for den tyske handelsflåten.

Den er 258 fot og har mer enn 2000 m3 seil.

Skipet har vært i norsk eie siden 1921 - den gang kjøpt av Kristofer Lehmkuhl, derfor navnet.
I 1967 stod skipet i fare for å bli solgt til utlandet, men den bergenske skipsrederen Hilmar Reksten kjøpte det og hadde det i sin flåte frem til 1978 - da ble skipet overført til en privat stiftelse.

En oversikt over skipet kan du se her
..
Litt av grunnen til at jeg også har valgt dette bildet - er fordi konkurransen "Norge Rundt i ord og bilder" er blåst igang på Fotomorro. Her kan du lese mer om konkurransen - bli med da vel :)

tirsdag 11. august 2009

Norge Rundt i ord og bilder - Flott premie!

Norge Rundt i ord og bilder på Fotomorro.

Presenter ditt sted i Norge - og vinn gavekort på fotobok fra Japan Photo.

Les innlegget her og bli med!

søndag 9. august 2009

SundayChallenge, Fotomorro - uke 32

Da er det søndag - og vi skriver august allerede.... Skolestart om vel èn uke....

Denne uken i SundayChallenge, Fotomorro blir mitt bidrag fra i går kveld :)

Siden jeg har hatt litt fototørke (grunnet været.... Skylder ALT på været akkurat nå....), så fikk jeg tatt noen få bilder av minstemann når vi spilte kort i går kveld. Uno er knallgøy!
Har så mange minner fra det spillet; når jeg var mindre og vi reiste på besøk til noen venner i Hamburg ble vi introdusert for dette spillet for første gang. Vi var 5 barn som spilte døgnet rundt :) Og vi kjøpte så klart med oss kortstokk hjem til Norge igjen.

Det har blitt myyyye Unospill oppigjennom - og vi har hatt noen kortstokker! Barna mine har vært vant til Uno hele veien - men nå selges det jo også her (som alt annet...), så samme stasen som det var for oss er det nok ikke.
Men: vi hadde det uansett veldig gøyt med Uno. Og minstemann - hun hadde DET showet for hun vant så klart :)))))))))



fredag 7. august 2009

Til Ettertanke...

Jeg har en gang for lenge siden skrevet om dette innlegget i bloggen til PollyPepper

Det er viktigere enn noengang i året akkurat nå og snakke med sine barn om mobbing! Joda, det er viktig heeeele året - men for at alle skal få et bra skoleår er det ekstra viktig nå som skolestart er like rundt hjørnet!

Ingen barn fortjener å bli mobbet - og mobberne skulle vært tatt skikkelig! Straff for mobbing burde være tilstede; utvisning, foreldre som må følge på skolen osv. Men det må gjennomføres konsekvent fra skolens side - FØR det går for langt!

Mange barn har fått ødelagt sin skoletid grunnet mobbing - og vanligvis er det offeret som bytter klasse eller skole. Er det rettferdig?

I dag er det så lett for mobberne å mobbe - pc`en med msn og facebook, samt mobil er blitt et enkelt sted å mobbe! Mobberne kan gjemme seg bak en skjerm - og når man ikke ser ansiktet til den man mobber er det myyyye lettere å mobbe!

Det er også mange barn som ikke tør stille opp for den som blir mobbet - de er redd for å bli mobbet selv......

Jeg var på et foredrag med Barnevakten.no i vår - og mye av det de fortalte sjokkerte så til de grader at jeg har ikke ord! Får du anledning til et slikt foredrag - så ikke nøl med å gå!!! Det er verdt hvert eneste minutt :))

Ingen vil at barna sine skal bli mobbet - men hvem vil vel at barnet sitt skal MOBBE?

Les innlegget - så krysser vi fingrene for at mobbing etterhvert blir tatt tak i litt mer på alle skoler!!!!!!!

"Kardemommeloven" (som alle barn kjenner til) er jo SUPER:
Man skal ikke plage andre. Man skal være grei og snill. Og for øvrig kan man gjøre hva man vil!

torsdag 6. august 2009

ABC utfordring - W

What the hell?!?!?
Ny uke i ABC- utfordringen til Petunia....... med bokstaven W.....
Tankene har surret rundt denne bokstaven en stund, og jeg har vært veldig frem og tilbake.. Men nå ble valget mitt nettopp tatt, jeg måtte bare bestemme meg :)

Først et lite hint: hva er det vi sitter på hele tiden da, folkens?

W for WEB



Deretter MÅ jeg bare ha et engelsk ord for W...
W for WHAAAAAAT?
For hvor søren er tiden blitt av?? Satt og ordnet endel bilder i går, og ble sittende å se igjennom et par jeg hadde på den eksterne disken fra barna var små... Himmel, det føles som i går!
Skulle ønske vi hadde hatt skikkelig kamera også den gang - eller slike kamera man får i dag - for bildene er søren ikke så gode... Men de får duge :)

onsdag 5. august 2009

Blogglisten - det funker jo overhode ikke som det skal!

Jeg har tagg fra blogglisten både på denne bloggen og mine to andre: Fotomorro og SundayChallenge

Nå er det slik at denne og SundayChallenge blir oppdatert på blogglisten - mens Fotomorro derimot......... Det er en stund siden jeg oppdaget dette - og jeg har sendt mail til blogglisten, så klart uten å få svar! To ganger!!!!!

Fotomorro var faktisk den første av mine blogger som jeg registrerte på Blogglisten.

Men nå leste jeg for litt siden at andre også har problemer.... Christopher (som er gift med Jan Thomas) har en blogg der han faktisk skriver om det samme.

Jeg fjerner taggen på Fotomorro - for JEG gidder ikke reklamere for Blogglisten når det ikke virker som det skal..... Og blir da listen riktig? Selv om det er maaaange besøkende på en side er det jo ikke sikkert det vises på Blogglisten, og da synes jeg faktisk at listen mister troverdighet....... Ikke det at dette er noe fasit på bloggene rundtom - men når noen blogger ikke vises blir jo hele konseptet TOTALT FEIL!

Synes i allefall det minste vi kunne forventet var å få svar på mail - i allefall når den er saklig og høflig..... mailen altså :))))

EDIT! I dag (5.8) fikk jeg endelig svar fra Blogglisten. De mener alt nå skal fungere som det skal - men jeg får ikke pinge innlegg på Fotomorro - får bare feilmelding...... Da fungerer jo ikke alt som det skal da vel?! Har nå sendt skjermbilder så får se selv se hvilke svar jeg får på det forskjellige..... :)

mandag 3. august 2009

Viktig!!!

Jeg har endel ganger skrevet at det er viktig å merke bildene sine når man bruker de - dette fordi andre ikke skal kunne bruke DITT bilde til hva de vil....

I dag fant jeg denne artikkelen i Journalisten - og jeg synes det er skremmende lesning!
Så en liten oppfordring til alle der ute: ikke bruk andres bilder uten å spørre på forhånd - og ikke tro at du bare kan kopiere bilder, for det er ikke lov!!!! Copyright er COPYRIGHT!!

Mandagstema - VENN

Da hiver jeg meg med på Mandagstema igjen - det er jaggu på tide!!! Et slikt bra og utfordrende oppgave, og jeg som elsker utfordringer :))))))))

I allefullefall - her er jeg; tittei :))

Denne uken er tema VENN - og da velger jeg et bilde av mine to håpefulle. Dette var julekortet, og jeg synes det ble kjempeflott! Barna er så utrolig gode venner - i allefall stort sett :)) De er vel som søsken flest... ❤ ❤ ❤


Jeg tenkte også at jeg skulle legge inn et bilde med tema "Mandag" som var forrige uke....
Bildet sier vel mer enn tusen ord... hehe - dette er hva mandag er for meg :)

søndag 2. august 2009

SundayChallenge, Fotomorro - uke 31

Da er det klart for ny runde i SundayChallenge, Fotomorro. Bli med du også :)))
..
Forresten så må jeg også informere om fotokonkurransen på Fotomorro - du kan vinne en veske fra Zippit! Ta en titt her :)
..
Denne uken har det vært så dårlig vær at det har blitt veldig smått med fotografering.... Æsj, jeg er sååååå lei av regn! Like før vi får svømmehud mellom tærne jo :(
Uansett - her om dagen mellom regnbyene - tok jeg meg en tur i hagen for å ta litt bilder av liljene. En gang hadde vi både gule, hvite og oransje. Nå er det to hvite igjen (som for øvrig ikke er særlig hvit grunnet alt regnet), og en haug med oransje. Den fargen må være den mest hardhause :)

Her er mitt UKENS BILDE: