tirsdag 30. juni 2009

Morro mens man venter....

Så satt jeg her da - og skrev ut en haug med sanghefter.....
Og hva gjør man da i tiden mens man holder på? leker seg med foto :-)
Her er resultat av noen skrytebilder fra solskinnsbyen Bergen - synes det ble ganske så flott!

torsdag 25. juni 2009

ABC utfordring - Q


Da er vi klar for Q i Petunia sin ABC utfordring.....

Jeg tok meg en tur til byen her forleden - fast bestemt på hva jeg ville ta bilde av! Først tenkte jeg på Quilting og Husfliden, men så slo det meg plutselig!
I Bergen har vi nemlig hatt besøk av en av verdens lengste yatcher "A" - på hele 119 meter! Den veier rundt 5500 tonn og prislappen skal visst være 1.9 milliarder kroner! Eieren er en russer på 36 (!) år - så det står tydeligvis ikke på kronene der i gården :D

I allefall; Q hos meg blir på engelsk; QUALITY og QUEEN

Makan til båt tror jeg vi skal lete lenge etter! Jeg hadde aldri sagt nei til en tur med denne Dronningen (eller hotellet!!!) :D Bare se her :











mandag 22. juni 2009

Klar for ungdomsårene - til foreldres skrekkblandete fryd.....

Kjære vene hvor fort tiden flyr!
Eldstemann er ferdig med barneskolen på onsdag.... Litt tanker gjør man seg jo når alle de "trygge gode årene" - som ikke alltid ble så trygge likevel - er passè!
Mangt har man lært på veien; både på godt og vondt. Og nå er det bønnhørlig slutt! Barneskolen er historie (vi har jo minstemann der noen år til..) og nye ark skal skrives :D

Gutten har allerede fått vite hvem han kommer i klasse med til høsten - og han var strålende fornøyd :D Kjekke gutter og jenter! Endel han kjenner fra før - og noen helt ukjente :D Og læreren; "virket kjempegrei", så det lover godt :D

Nå står først en herlig sommer for døren - så begynner "den harde virkelighet"! Ungdomstiden er allerede i anmarsj - og hodet på de unge, håpefulle er UNDER KONSTRUKSJON - både til glede og frustrasjon!!
Kjære, snille gutten vår: vi ønsker deg alt godt :D

torsdag 18. juni 2009

ABC utfordring - P


Da er vi nok engang klar med ukens ABC hos Petunia.
Nå skal jeg først informere om at ja - det er ny blogg! Jeg var så irritert på den gamle, for det var så mye som ikke alltid virket som det skulle - derfor ble det MonicaFoto istedenfor! Dessuten så passer tittelen litt bedre i forhold til hvordan bloggen etterhvert utviklet seg :-) Så fra nå av blir det denne bloggen jeg bruker!

Vel...... Nå er vi kommet til P.......

Først tenkte jeg at jeg skulle benytte sjansen..... P for PAUSE :-)

Men så..... hmmmmm......

P for PHOTOSHOP !
Favorittprogrammet mitt :-) Jeg elsker Photoshop! Det er så uendelig mange muligheter - og jeg lærer noe nytt hele tiden!
I Photoshop kan man gjøre kreative ting til nytte eller unytte :-) dvs bare leke! Slik jeg faktisk gjorde med headeren her...... og som jeg ble veldig fornøyd med!

Forresten: P for PARADIS
I Bergen har vi et sted som heter Paradis. Det er i hovesak for øyeblikket et kaossted grunnet bybanen som kommer - men det er mange flotte steder også på Paradis :-) Slottet som jeg skal vise under her ligger nesten på Paradis. Egentlig postnummer Fjøsanger, men likevel helt i grenseland for oss som er oppvokst i området :-)

Vel, her er bildene som dekker både PHOTOSHOP og PARADIS



Ny blogg!

Da er det gjort - og jeg har opprettet ny blogg!
Den gamle blir nok liggende, i allefall foreløpig.

torsdag 11. juni 2009

ABC utfordring - O

Ukene flyr avsted - og O er allerede neste bokstav i ABCutfordringen til Petunia.

O for meg var ingen enkel sak....... men ok (Ok) - så kom jeg frem til noe da:


O for OI, OI, OI!
Historien er som følger: vi var på ferie i fjor i Danmark - og der var vi i en dyrepark. Inne hos reptilene hadde jeg plutselig min sønn stående foran meg med slange rundt halsen...... Han elsker nemlig reptiler - mens mor er som mødre flest på det området; HYSTERISK!!!! Joda, jeg fikk dette bildet - og vekk var jeg.......!




En annen OI, OI, OI er gapet på denne saken...... nok en reptil som mor så klart IKKE liker.... mens sønnen derimot! Need to say more? Helsikens skumle dyr dette...... tenk det gapet der rundt leggen! hehe :D


fredag 5. juni 2009

ABC utfordring - N


Himmel som ukene flyr - og ny bokstav kommer nok engang kastet på meg torsdag, veldig sent på kvelden....

Men denne uken er det altså klart for bokstaven N i Petunias ABC utfordring.

Hos meg står N for:

Nyttesløst.....
Helt ærlig så føler jeg nemlig at denne bygningens innhold av mennesker er ganske nyttesløs til tider .... Ikke for det (uten å erte på meg altfor mange) - joda, mange gjør en grei jobb de - men hallo! HALLO! Det er jo verre enn barnehagen der til tider...... Vel, jeg skal ikke si så mye mer jeg :-)
Synes forresten det passet bra med dette stempelet - for de stenger jo straks dørene for sommeren her..... :-)

Litt info også: Stortinget er den norske nasjonalforsamlingen. Forsamlingen har 169 medlemmer og styres etter et parlamentarisk system hvor regjeringen er ansvarlig ovenfor Stortinget.
Stortingsbygningen i Oslo sentrum ble tegnet av den svenske arkitekten Emil Victor Langlet og stod ferdig i 1866.



Det andre ordet på N hos meg blir NICE - altså det engelske ordet, ikke byen :-)
Falt pladask for denne "doningen" på bilmesse for en tid tilbake! Tror nok mange barbiefan gjerne skulle hatt en pappa som ville hatt en slik ja.....


tirsdag 2. juni 2009

En FANTASTISK pinse :D

Det har vært en fantastisk pinse :D Nydelig vær; sol fra skyfri himmel, og 20-25 grader :D Hvem kan klage på det?
Lørdag fikk vi gjort endel i hagen - selv om det ikke var så mye som vi hadde tenkt, hehe :D
På ettermiddagen fikk vi besøk til grilling :-)
Søndag var vi i besøk hele dagen! Kanonkoselig som alltid :D
I går fikk vi besøk - og vi gikk alle sammen tur hvor vi hadde med oss grillmat og ved til å lage bål! Herlig, herlig :D Ungene og fedrene fikk badet litt også :D
Fotografering ble det smått med... men jeg hadde med ungene sine kamera :D
Så det er bare èn ting å si om denne pinsen; HERLIG!!