onsdag 28. mai 2008

En viktig historie :-)

En 92-årig, liten, velbalansert og stolt mann, fullt påkledd hver morgen kl. 08.00, med håret pent kjemmet og med perfekt barbering (selv om han faktisk er praktisk talt blind), flyttet til et gamlehjem i dag.
Hans 70 år gamle kone har nettopp gått bort og gjort det nødvendig for ham å flytte.
Etter mange timers tålmodig venting møtte han meg med et smil da jeg kunne fortelle at rommet hans var klart.
Mens han manøvrerte gåstolen sin mot heisen ga jeg ham en liten beskrivelse av det lille rommet, inkludert de nye gardinene som var blitt hengt opp i vinduet. 'Det er nydelig, jeg liker det,' erklærte han, med en entusiasme som ligner en 8-åring som får se sin nye hundevalp. 'Hr. Johansen, vent til du har sett rommet,' sa jeg. 'Det har ingenting med saken å gjøre,' svarte han. 'Lykke er noe du kan bestemme deg for i forveien.Om jeg liker rommet mitt eller ikke har ikke å gjøre med hvordan møblene er arrangert... det er hvordan jeg arrangerer mine tanker som teller.
Jeg har allerede bestemt meg for å like det. Det er en beslutning jeg gjør hver morgen når jeg våkner. Jeg har ett valg; Jeg kan bruke dagen i sengen og tenke over vanskelighetene jeg har med de delene av kroppen min som ikke lenger fungerer, eller komme meg ut av sengen og være takknemlig for de delene som funker.
Hver dag er en gave, og så lenge jeg åpner mine øyne skal jeg fokusere på alle de lykkelige minnene jeg har lagret gjennom livet.
Høy alder er som en bank-konto. Du kan heve goder fra det du har lagret.
Hvis jeg skal gi deg et råd, så må det være å sette inn mest mulig lykkelige minner på bank-kontoen din!
Takk for ditt bidrag som jeg kan fylle min konto med. Jeg gjør massevis med innskudd fremdeles!'
Husk disse enkle reglene for lykke;
1. Fri ditt hjerte fra hat.
2. Fri din tanke fra bekymringer.
3. Lev enkelt.
4. Gi mer.
5. Forvent mindre.

En merkedag!

Jepp, akkurat hva det er i dag - en merkedag! FFO har i lengre tid kjempet for unge uføre - og i dag har de fått lønn for strevet! Hurra! Les mer her på FFO sine sider, eller her fra Statsministerens kontor.
Ellers har jeg nå full nedtelling til Island - om en uke er vi på vei :-) Gleder meg kjempemasse!

Har i ettermiddag nytt solen til fulle på terassen! Uten mann hjemme er det rom for å sole seg.... hehe...... Er han her er det jo alt mulig som skal gjøres, og da kan jeg ikke bare sitte der og nyte solen..... :-) I helgen fikk vi malt hele garasjen, så det var jo kjempekjekt! Derfor satt jeg i en stol med god samvittighet i ettermiddag, bortsett fra et aldri så lite fotoraid (igjen). Siri og venninnene stilte villig opp, og det ble mange artige bilder.

Ellers får jeg kose meg disse dagene i ensomheten, savner Harald allerede jeg - så jeg er glad det bare er èn uke......

Until next time :-)

fredag 23. mai 2008

Hodet mitt er FOR fullt!!!!!!

Hodet mitt bobler over i dag..... det er altfor fullt!!!! Positivt fullt vel og merke :-)
Altfor masse som skal plasseres i boks, og sorteres i rette boksene, før alt kommer på plass!
Nyskjerrig??? hehe, skjønner jeg godt! Men jeg kan si såpass - les avisen i morgen, og les alt om streiken... hehe, dere som kjenner meg skjønner fort hva jeg mener :-)
Ellers så er det andre i hodet mitt kun i hodet mitt foreløpig (nesten), litt mer og mer på papiret etterhvert, så vi får se, vi får se :-) Blir veldig spennende fremover om ting går som jeg har tenkt! Har i allefall gode folk på lag, og det er betryggende.....
Nå ble dere vel ennå mer nyskjerrig.... hehe..... men det skal dere få være litt til. Skal fortelle mer, mye mer, når ting ser ut til å være klar. Så dere skal få vite alt, jeg lover :-)
Ellers skulle Harald og jeg egentlig vært i Paris nå, men der er det meldt regn i helgen - så da var det bra vi ble hjemme, for her blir det SOL!
Ønsker dere alle en riktig god og solfylt helg <3 <3 <3

tirsdag 20. mai 2008

Alle gode ting er tre :-)

Hehe, jeg må nesten le i all frustrasjonen her....... Det ender nok godt til slutt :-)
Har i dag ombooket turen til Paris! Ettersom det er flystreik tok vi rett og slett ingen sjanser, det blir jo totalt kaos om streiken plutselig avblåses torsdag likevel, så vi ombooket til midten av juni likegodt :-) Så da er det 3. gang vi prøver å komme oss avgårde, så da må det jo bli bra?!
Harald tar seg en tur ut i "den-skjeve-enebolig-i-rekke" (iflg Marianne) neste uke, og blir en uke - før vi setter nesen til Island for noen dager. Så tar vi Paristuren etter Island istedenfor før.
Ellers hadde vi en strålende 17.mai feiring - og det nyyyydelige været var jo prikken over i`en :-) Barna var storfornøyd og koste seg masse, likeledes vi voksne :-)

Et nostalgisk syn fra 17.mai - toget på Nesttun, hehe.....


fredag 16. mai 2008

Blog Candy

Har sittet og kost meg med forskjellige blogger i dag, og bare brukt linker fra alle sider jeg kom til. Og tilfeldigvis kom jeg til denne....... Utrolig mye fint :-)
-----------------------------------------------------------------------
Se den flotte Blog Candy`en Heidi har i bloggen sin :-)
Jeg vil gjerne ha denne hjem til meg - hehe.......

Dager i kortets tegn (?)

Jepp, akkurat det det har vært her hjemme! Jeg har laget mange nye kort!!!!!! Bestilte mange nye stempler, og da kom inspirasjonen sammen med de gitt :-)
Er fornøyd med resultatet! Her er noen av de :-)




Har også laget noen konfirmasjonskort i det siste. Her er ett i 12*12 i knallrosa etter ønske..


Uken har ellers for det meste bestått i hagearbeid og endel fotografering her........




Ellers er det store oppgjørsdagen i Bergen i dag!!!! Brann mot erkefienden Vålerenga! Gutta skal som vanlig på Stadion, jentene holder seg klokelig hjemme!! (kampen går jo på tv.....) Men vi heier skikkelig - Brannflagget skal vaie i vinden fra altanen i dag - HEIA BRANN!!!

Ønsker dere en strålende flott 17. mai feiring :-)

søndag 11. mai 2008

Gamle Bergen - et flott sted for alle!

Gamle Bergen - vi var der sist når Steffen var under 1 år....... Så i dag når de arrangerte Familiedag, fant vi ut at vi skulle ta 1. pinsedag her :-) Været var sånn både-og, men deilig temperatur, så det var et perfekt fotovær! Det skulle jo lette utpå dagen, så solen var uansett på vei :-)

Barna gikk på barneomvisning først, og etterpå var det underholdning med mang en sanglek fra "gamledager". Kjempeartig!

Nå kan man jo spørre seg om alt var så mye bedre før :-) Jeg vet i allefall èn ting jeg er glad jeg slipper å oppleve, og det er tannlegen på den tiden! Hjelp, å hjelp! Snakket med en tannlege der i dag, som fortalte litt om den tiden, og han kunne fortelle at mange laget sin egen bedøvelse..... Skrekk og gru! Og DET utstyret de hadde da! Nei, der er jeg definitivt glad jeg lever i dag istedenfor!!!!!

Barna fikk også prøve seg med penn og blekk i det gamle skolehuset! Skikkelig artig var det å sitte på de nesten 100 år gamle pultene i et knallite klasserom - med vannvittig lavt tak! hehe, nostalgi er en artig ting :-)


Tok så klart en hel haug med bilder - fotoapparatet mitt er herved 100% friskmeldt - og her kan dere se noen av de.


Until next time :-) See ya`

lørdag 10. mai 2008

En helg i sjøens tegn (enn så lenge)....

I går dro Siri og jeg på "tur" sammen med en fotogal mor og hennes datter - "like barn leker best"... :-) Guttene gikk på fotballbanen så klart!

Vi skulle egentlig fotografere masse forskjellige blomster, men istedenfor endte vi opp på en badestrand..... OG; jenter + vann = lek :-) Jentene fikk kost seg en god time i strandkanten, men det ble ingen ordentlig bading - bare en hel haug med bilder og litt vassing!

I dag skulle vi i besøk, men sammen fant vi heller ut at vi skulle gå dit vi var i går - så kunne jentene bade! Og stooooooor suksess :-) Harald og Timon slengte seg også med, så de fikk alle sammen ÅRETS FØRSTE BAD :-) Siri insisterte forresten å ha armringene på (med omtrent ingen luft i....hehe) selv om hun har lært å svømme!

Der satt vi, og jentene våre lekte "syden" i strandkanten - og plutselig kommer noen vi ikke har sett på mange, mange år! Himmel, det var jo kjempeartig - og ble naturlig nok endel "catching-up" :-)

Legger ut en liten "fotosession" av årets aller første bad jeg!
Fortsatt god pinse!


onsdag 7. mai 2008

Fotosafari i hagen...

Må innrømme en sak jeg..... har vært veldig, veldig sløv mht fotografering det siste halve året omtrent. Ja, jeg vet - jeg tar gjennomsnittlig 92% flere bilder enn de fleste av dere, men for meg har det vært skikkelig døperiode. Kamera mitt var jo på "sykehus" etter vi var i syden, og da ble det liksom til at det ble liggende der....

MEN; det er aldri for sent!! Og våren er jo en fantastisk tid å rusle rundt med kamera og se om man får noen brukbare bilder (bare man gidder å ta det med seg da...) Jeg tok meg en liten tur med fotoapparatet i hagen i dag, og fikk noen bra blomsterbilder.

Så her har dere en titt på noen av bildene.

Ha en strålende helg om litt - en solfylt pinsehelg :-)



Bursdagfeiring og gode idèer :-)

Torsdag fylte Timon 1 år - med stor glede i huset! Gaver og kake måtte han jo få, hehe! Mange, mange dårlige bilder ble det - for han var jo helt i 100! Men jeg legger ut et aldri så søtt portrett av jubilanten jeg :-)

Ellers er Harald returnert på landjorden igjen, og er kvitt "sjøgangen" - hehe! Han har i allefall hatt det veldig kjekt, og stortrivdes der ute! Kjekt er det :-)

Lørdag var vi i 1 årsdag til nevøen vår - kjempekjekt! Fotballkamp og alt ble det på barna, så det ble stor, stor stas! Jubilanten selv var et prakteksemplar - og koste seg masse, han var sååååå happy!

Så rusler nå dagene her hos fam. Kork :-) Det er fotballkamper til enhvertid synes jeg - eller trening. Men kjekt er det når det er så fint vær!

Harald og jeg har begynt nedtellingen til Paris - det går fort frem mot avreise nå! Gleder oss masse, masse! Så er det 8 dager i heimen før vi farer til Island :-) Så her er det bare å spenne sikkerhetsbeltet fremover!!!

Tenkte dele en skikkelig god idè med dere - fant på en annen side....... Og hva gir du meg!!!! Kanonidè spør du meg :-) Doruller kan så klart brukes til mer enn nisser i alskens varianter! Her er det bare fantasien (som vanlig) som stopper! Laget mange kort, og samler doruller nå ja :-)



Ha en strålende pinsehelg om litt - og nyyyyyyyt sommerværet :-)