onsdag 29. august 2007

Kontrolltårnet - goddag :-)

Hehe, akkurat hva jeg føler meg - som et kontrolltårn! " Pappa, hvor er Praha?! "Spør mamma - det er hun som rydder..." Jepp - omtrent som her! hehe... Må alltid dobbelsjekkes med mamma, for hun skal ha kontroll! Riktignok har vi kalender hengende på kjøkkenet der alle aktiviteter og NB`er skal stå, men det er enklere å spørre meg tror jeg... Og her sitter jeg da, som et kontrolltårn og bare gir "kommandoer"...
Skal være ærlig... litt lettere kaos har det vært siden skolen begynte igen! Det er jo så himla mye å huske på! Og så alle aktiviteter som starter opp igjen.. Men kjekt, javisst - men kaos - nemlig :-) Går litt i ball selv for kontrolltårnet!

Ellers har vi det veldig bra - dagene flyr avgårde! I morgen er det årets første bursdagsbesøk for Steffen (samtidig som han er ferdig med kamp, så det blir litt forsinket for hans, og alle guttene i klassen sin del). Søndag er det første bursdagsbesøk for Siri :-)
I helgen skal vi i bryllup :-) Gleder oss til det - selv om ærefrykten for min del er stoooooor..... Skal ta brudebildene, så det er en ærefull oppgave :-)
Nei, nå får jeg gjøre noe her!
Ha en strålende uke så lenge :-)

søndag 26. august 2007

Back to Basic :-)

Da er vi tilbake til der hverdag og helg er fulle av aktiviteter igjen!!!
Helgene er nesten likedan som hverdagene, sett bortfra at Harald er hjemme da...
I helgen har Steffen vært på overnatting fra fredag rett etter skolen - var bare hjemom og hentet klærne, og la fra seg sekken i gangen (og den flytter seg jo selv derfra... hehe). Han kom hjem igjen lørdag kveld etter "Simpsons" på kino. Hadde hatt det kjempekjekt!!!
Siri derimot var helt utslitt fredag etter sin første skoleuke - himmel, det er jo stor forskjell på barnehage og skole, så det er ikke så rart... Siri, Harald og jeg gikk tur med Timon om ettermiddagen - og Harald fikk plukket litt bjørnebær, og Siri litt blåbær! Hun så faktisk ut som ett når vi kom hjem... hehe... Blåbær skal nemlig ikke spises hele, de må deles i munnen slik at det inni kan smakes ekstra på.. Hun er en livsnyter sånn sett :-)
Om kvelden var Marianne her - og det var en skikkelig mannekengoppvisning... Men jeg håper hun er enig med seg selv nå :-) Uansett hva hun velger, så blir det så bra så bra!
Lørdag var vi tre på Nesttun med Marianne. Fikk unnagjort bryllupsgaver og jeg fikk kjøpt stoff så jeg kan sy sjal til bruk i bryllupet. Turkis - blir nok knallfint skulle jeg tro!
Ettermiddagen ble brukt til å finne nye turnklær til Siri, ikke bare-bare det... Men det ble nå til slutt orden på det! Og tro det eller ei, hun valgte faktisk HVIT drakt ( ville ikke ha rosa denne gang.... ) - så et under er skjedd :-)
I dag har vi altså vært på cup - første kamp kl. 09.00 - TERROR MOT FORELDRE om jeg skal få sagt det mildt... Nå dro Siri og jeg opp til andre kamp kl. 10 - men Steffen og Harald gikk allerede halv ni... På en søndag... Galskap!!!!! Var i allefall kjekt, og guttene var fornøyd - selv om regnet bøttet ned til tider... men så kom litt sol, og regnet ble glemt, helt til det datt ned igjen....
Ettermiddagen har vært kjempekoselig - og morsomt kaotisk! Har hatt besøk av barn, voksne og en valp - i tillegg til Timon! En jente da - på 5,5 mnd - så det ble litt problematisk i begynnelsen om hvem som var "sjef".. hehe... Men det ordnet seg til slutt - og jeg er helt sikker å at neste gang de treffes, da er de "bestiser". Barna storkoste seg i allefall - guttene på ett rom, og jentene på ett rom - uhyre praktisk! Og vi voksne kunne puste litt og få tyte litt :-)

Så er det snart på`an igjen med ukedagene - en uke som blir veldig travel! Men det er nå engang sånn, ting har en tendens til å komme oppå hverandre.. (barnevakt er en fin ting, sant Marianne...)...

Vel, da tar jeg kvelden - nesten. Bare se Brann vinne over Start først - sover ekstra godt da :-)
Ha en herlig søndagskveld - HEIA BRANN!


torsdag 23. august 2007

PC`er er og blir frustrerende...

Helt ærlig, så mener jeg faktisk det! Alltid er det noe, noen programmer du skulle hatt, noen fonter du skulle hatt...eller så funker ikke alt som du vil - eller så sier det bare "god natt"... DET er nemlig det det har gjort her i dag - herreguuud (tro om han kan hjelpe?) - jeg blir gal altså! Men nå har jeg i allefall levert inn lap`en, til Mariannes store glede tror jeg (?!), så da får jeg "kose" meg med den gamle holken i mellomtiden. Frustrerende det òg skal jeg bare si.. tastaturet er så annerledes, så det blir endel skriveleifer underveis.. jepp, det er irriterende! Men uansett, nå er det ikke annet å gjøre enn å vente til HP da (for de må sende den til hovedkontoret), har gått igjennom maskinen. Og det tar nok sin tid! Og ikke nok med det, men dersom jeg ville ha backup av maskinen, joda, da kostet det 1000 kroner!!! Hørt på makan!!! Heldigvis, og jeg virkelig sier heldigvis, så har jeg senest i går ettermiddag tatt backup... så der har jeg lært av tidligere eskapader ja! Så tålamod er noe jeg mottar med takk om noen har noe til overs, jeg har nemlig ikke det når det gjelder sånne ting. Lap`en er vel den "tingen" jeg er aller mest avhengig av, så dette passet veldig dårlig!
Uansett - frustrert frue; det er hva jeg er i dag.... hehe
NYT SOLEN - den er snart vekk igjen!!!

tirsdag 21. august 2007

Og vips - der landet vi i hverdagen igjen :-)

Jepp, da var sommerferien offisielt over - til barnas store fortvilelse! Men det var da en her i huset som gledet seg noe veldig likevel - for i går var det nemlig ALLER FØRSTE SKOLEDAG! En stor milepæl både for Siri og for oss... Hun har riktignok gått på SFO en liten stund nå, og var derfor trygg og god - men 1. skoledag er så stort, så stort likevel :-)
Harald hadde fått fri fra jobb - de får det når de har barn som begynner i 1. klasse.
Uansett; vi alle fire troppet opp på skoleplassen litt før halv tolv. Heldigvis skulle Steffen også begynne 11.30 - så det passet fint! Når vi så entret skoleplassen kom guttene i hans klasse løpende mot han - og vips, der var han "gone" :-)
Siri derimot stod med oss med skrekkblandet fryd - og sikkert 1 million sommerfugler i magen :-) Og endelig kom Emma - en venninne og nabojente som skal gå i samme klasse - til unsetning :-) Da ble det litt lettere!
Opprop for alle 1. klassinger på skoleplassen av rektor og begge inspektørene - èn og èn elev frem og hilse på (en forelder ble med... trygghet er viktig..) og så bar det opp i klasserommet. Her var det full fart å finne plassen sin - fadderne i 4. klasse hadde laget navneskilt med velkommentekst inni (kjempekoselig), og stolte barn satt seg på "sin egen" pult for første gang :-) Hjelp, og hjelp, lille jenten vår er skolebarn!!!! Jaja, ingen skal nå si at tiden ikke går litt for fort til tider...
Etter vel 45 min gikk vi foreldre, og barna skulle være litt over 1 time alene med lærer Trine.
Kl. 14.00 var skoledagen ferdig, og en stolt jente kom hjem - og satt seg voksnent rett på pc`en til Steffen - "jeg låner data`en til Steffen litt jeg mamma".... Hjeeeeelp..... hvor er vi i denne prosessen.... blir litt redd for hvor stor de er blitt! Etter middag gikk hun opp til Emma, de har det så kjekt sammen, så der satt vi alene.....
Steffen kom hjem med en kompis og var storfornøyd med skolestart, bortsett fra at han må så tidlig opp dag, og fløy ut igjen umiddelbart - og så var det trening om ettermiddagen - så VIPS; der var hverdagen tilbake :-)
Her kan dere se den stolte Siri før hun går på skolen, og på "sin egen pult" med kortet fra fadderen! (Benedicte skrives egentlig ikke med "K", men ikke lett for små barn å tenke sånn..)

søndag 19. august 2007

Kveld i spenningens tegn :-)

Jepp, det er det her i huset.... Siri er naturlig nok veldig spent på morgendagen, selv om hun var mer spent når hun faktisk begynte på SFO... Men nå er det liksom på ordentlig da! I morgen er hun skikkelig skolejente, som hun selv sier :-)
Og vi foreldre, ja, det er bare å klype seg i armen.. tiden går så altfor fort! Tenk nå har vi to skolebarn!!! Rart ja, men herlig og! Godt med så store barn, det er sikkert :-)
Vel, i helgen har vi hatt "hjemmealenehelg" :-) Herlig, herlig, og barna har stoooorkost seg! Da koser jo vi oss også!
Ellers trener vi Timon så mye vi kan, både med trening inne og ute! Men så var det dette været da.. I går var det opplett, og han hadde ingen "uhell" inne, men i dag er regner her igjen, og da er det jo så vått ute - og mye bedre å gjøre fra seg inne.. Uff, det er ikke kjekt, men nå ser det ut til at vi får noen dager med knallvær (måtte noen fra "oven" være med oss her i denne byen snart), så da håper vi på bedre tider! Stakkars lille skjønningen, han er jo bare 3,5 mnd, så han trenger nok litt tid på dette... Alt ordner seg til slutt!

Ønsker dere alle en riktig finfin uke med et bilde av våre to håpefulle :-)

tirsdag 14. august 2007

La regnet øøøøøøse ned.....

Jepp, som vanlig så regner det... Det er så supertragisk at jeg har ikke ord... Steffen er på fotballskole denne uken, stakkar - da skal det være fint vær jo. Men, det er lite å gjøre med det..
Ferien i år ble jo også preget av været - vel, egentlig skal vi ikke klage, for vi hadde flott vær den første tiden, men å tråkke Dyreparken rundt i regn er faktisk ikke å anbefale.. Resultatet ble en langvarig forkjølelse :-/ Men sum-a-summarum hadde vi en herlig tur i ferien, men jeg tror det blir siste gang på en stund med bilferie om sommeren ja - en mann her som ble litt (!) lei av å pakke inn og ut av bil, i allefall i regnvær..men men, nå er denne sommeren over for denne gang, så får vi se hva vi gjør til neste år. Mange ønsker og drømmer er det jo :-)
Så litt om Timon, vår kjære lille hjerteknuser: han er født 1. mai i Sandnes. Han skulle egentlig ikke bli vår, for vi skulle egentlig ha en valp i slutten av september. Men under over alle under så fikk vi da denne valpen ettersom oppdretter egentlig skulle ha han selv, men kunne ikke likevel gr forskjellig. Så heldig var vi :-) Og siden det regnet sånn den uken vi skulle være på hytten, tok vi heller turen til Stavanger og hentet "babyen" vår :-) Og det er jo bare helt herlig!! Vi har nok diskutert om han egentlig heller skulle hett Fant, for han er en skikkelig fantegutt - men så er det noe med det at barna hadde bestemt at han skulle hete Timon, og da ble det sånn :-)
Well, that`s all for now :-) Ha en strålende dag!!!


mandag 13. august 2007

Ok, da - jeg VET at det er lenge siden jeg har oppdatert her.......
Men som dere vet; den som venter på noe godt... hehe...
Vel, sommeren er jo på hell, og skolen starter i neste uke; vi har 1.klasse jente :-) Etter en laaaaang ferie er det ENDELIG skolestart for henne - hun har gledet seg villt lenge nå! Er jo begynt på SFO men det er jo natulig nok ikke nok :-)
Ellers har vi jo som de fleste av dere vet, fått et familiemedlem til :-) En herlig tass, nå 3 mnd gammel, som har smeltet hjertene våre totalt!!!! For vår del var det lykke over all lykke å få han i hus! Herlig å endelig ha hund igjen :-) Legger ut et aldri så lite skrytebilde:

Så nå skjønner dere nok hvorfor han smelter oss.... De nydeligste øyne.... jajaja, jeg er skikkelig hønemor ja :-)

Har i dag vært igjennom pckrasj, skrik og hyl, og lufteturer med rop om hjelp på pc`en - deretter (og jeg skjønner fremdeles ikke hvorfor), antakelig et siste skrik fra maskinen før den går til fix i morra - så virket den plutselig! Så da har jeg faktisk ikke tordt å slå den av, eller ventemodus eller noe annet for den del..... Her har jeg sittet, trofast og grei, og skrevet ut ark etter ark til sangheftene til bryllupet! Så der, nå håper jeg at jeg snart kan ta turen i seng.... men ikke før jeg er ferdig!!! tør ikke det...... så blir nok en lang natt...... Men, da er de ferdig :-) Og ingen krise med pc`en for NÅ er alt tatt backup av...... HJELP!!!!!!!!!!!!!!!