torsdag 29. mars 2007

Positivt eller negativt - ingen vei utenom...

Jepp, så var den her igjen - uken der skatten er på alles lepper... Får vi igjen, eller blir det restskatt.. Det er like spennende hvert år!
Vel, jeg har i dag fått min - Harald sin er ikke kommet... Så nå er vi i pluss - og håper det varer ut morgendagen :-) Jeg var i allefall veldig glad i år - hadde faktisk regnet med det motsatte pga TK sitt styr i fjor - men nå tok mine antakelser feil; HELDIGVIS!!!!!!!!!!!
Så får vi bare krysse fingrene for morgendagen!
Forresten så må jeg virkelig gratulere alle kjente (og ukjente) som i disse dager har vunnet i LOTTO og fått barnehageplass :-) HURRA!!!!!


søndag 25. mars 2007

Knips, knips....

Ok, jeg innrømmer det.... Våren = masse vakkert = maaaaaassse fotografering!!! (både nødvendig og unødvendig...) hehe... Takk og lov for den digitale verden......

Har jo vært et sånt fantastisk vær i dag, gradestokken krøp helt opp til 17 grader!!! Så etter at bedene mine hadde fått litt orden i "rusket" så måtte jeg jo hente kamera.... Og der gikk tiden gitt.... hmmmm, merkelig det der - men det er like fasinerende hvert år!!!

Jeg fikk i allefall prøvd ut vidvinkellinsen min på blomsterbilder - og det var en utfordring om sant skal sies - men det ble bra ( i allefall i mine øyne :-) )

Brukte nok også makrolinsen endel - men faktisk var det like morro å fotografere blomster med vidvinkel - og det var en spennende opplevelse! Og garantert blir dette IKKE siste gang.. Bildene her er tatt med nevnte linser - ett med hver linse.


Resten av dagen har gått med til klesvask (finnes jo ikke bedre tørkevær), og kos ute. Barna har vært frem og tilbake - og det er så godt å se av våren også gjør noe med de... Det kribler i beina etter vårleker; sykling, hoppetau, rokkering, hoppestrikk osv..... Herlig, herlig er det!!!!

fredag 23. mars 2007

JEG ELSKER VÅREN!!!!

Sol ute, sol inne, sol i hjertet - SOL I SINNET :-)

Det er såååå deilig med denne årstiden vi har i møte nå - så jeg må bare legge ut et bilde til som jeg har tatt - riktignok endret endel på.... men synes det ble ganske stilig!

Ellers er Siri kommet hjem - trøtt og sliten, men kjempefornøyd! En kanontur har de hatt til Mjølfjell. Farge i ansiktet hadde de alle fått!

Steffen var på Kvamskogen på skidag i dag - kjempegøy hadde de hatt det! Harald tok også turen, og prøvde seg på langrenn etter mange års opphold.... hehe.....

Vel, nå er det snart loppekassen - og så er helgen i full gang!
Riktig god helg til dere alle :-)

torsdag 22. mars 2007

DET ER VÅR!!!!!!!!!!

Herlig, herlig!!! Våren har virkelig gjort sin anmarsj ila de siste dagene!! Solen skinner, alt spirer og gror - og det er sååååå deilig! Klærne kan henge ute, og få "godlukten" sin - og DA er det vår!!!


Som den fotogale dama jeg er, så har jeg i dag brukt litt (!) tid på hagens mange underfundigheter! Så utrolig artig med alt som kommer igjen, år etter år. Nå er det jo sånn at det som nå kommer, er det vi selv VIL at skal komme! Vi har jo "replantet" de siste årene, så nå føler vi vel at vi er litt i mål mht akkurat det. Andre ting skal vi ikke ta opp her - det gjenstår jo så klart mange ting ennå...


Uansett; her kan dere i allefall se hva for noe vakkert som fanget min interesse i dag!!!

onsdag 21. mars 2007

Sol ute - Sol inne :-)

Solen skinner og det ser det ut til at den skal gjøre i noen dager fremover - det er SÅÅÅÅÅ deilig!!!!!
Siri er dratt til Mjølfjell i dag med bhg, så de har nesten vunnet i Lotto mht været :-) regner med de får en uforglemmelig tur uansett vær - de var alle sååå fornøyde i allefall!!!

mandag 19. mars 2007

ja, der ser du....

Så fløy tiden - håret ble nesten tørt her grunnet en telefon (ganske mange telefoner som ødelegger planene ila livet - hehe) - så da måtte jeg bare prøve meg selv.... Kunne ikke risikere at håret ble helt tørt etter fargen før stripene ble tatt i håret... Sånn er det - her sitter jeg med en haug med striper i hytt og dynevær - og hvordan de blir til slutt... Hmm, det gjenstår å se!!! Så M1 får trå støttene til ved neste korsvei om dette blir katastrofe!!!!! HJELP!!!!!!!!

Stars and stripes - og andre underfundigheter :-)


Ehhh, ja noe sånt ja!!
Så sitter jeg her da - med vått og nyfarget hår - og et problem..... Litt vanskelig for selv å stripe håret mitt slik jeg pleier, ettersom armene mine ikke er helt oppdatert etter vårens innmarsj... Så hva gjør jeg da - joda, løsningen er ikke langt unna!!!!! M1 er svaret - for så mange ting!!!!!!!!!
Jeg ringer og spør "kjære, kan du hjelpe?" og som alltid; like blid og snill; "jada, bare kom du"
Så da er jeg vel snart på vei dit da - så får vi håpe det blir stilige striper! Billigere enn frisøren blir det i allefall uansett, og det er da noe :-)

onsdag 14. mars 2007

Unnskyld.......

Ble sittende å se på God morgen Norge på Tv2 i morges - noe som hører til sjeldenhetene. Når programmet gikk inn i sluttminuttene var programlederne ute i Oslo - og de avsluttet sendingen med "Det er lov å si unnskyld!" (noe i den dur..) Nå er vel dette ment i henhold til Valla og Yssen (alt er jo det for tiden), men nå så jeg jo ikke hele programmet, så jeg er jo ikke sikker..
I allefall; jeg kunne ikke vært mer enig! Vi er så altfor lite flinke til å innrømme våre feil og si unnskyld i dagens samfunn,, Dvs; vi kan gjerne innrømme at vi har feil - men unnskyld - nei der går grensen!
Det gjelder jo motsatt vei også - vi er ikke flink til å komme med "godord" som "glad i deg" eller "du betyr så mye for meg (feks) - enten det nå er til våre nærmeste eller våre venner. Det er så synd!
En venninne av meg er så utrolig flink til det der - hun kommer alltid med koselige kallenavn, og når hun skriver mail da avslutter hun veldig ofte med "glad i deg" på en eller annen måte. Hun er så flink til å komme med positive kommentarer og ros, men kan også komme med skikkelig kritikk dersom hun mener urett er begått. Men tar hun feil, ja da sier hun unnskyld! En helt fantastisk god egenskap synes jeg!!!!!
Vel kjenner jeg mange som kan si unnskyld - og som kan komme med positive tilbakemeldinger - men generelt så er vi vel mindre flink til dette i dag enn de var før i tiden?!
Uansett; det er viktig å kunne innrømme sine feil, og å si unnskyld! Alt blir så mye lettere da.....

søndag 11. mars 2007

Puh.....

Så var den helgen over - og FOR en koselig helg!!! Har riktignok gått i ett, og er ganske så tom i knotten, men det har bare vært en helt herlig helg - både for barn og voksne :-) Koselige telefonsamtaler ble det også på en lørdagskveld, det er ikke dårlig.


Barna har storkost seg, og vært sååå greie - og er det ikke rart, er det ikke rart?? da blir jo vi voksne greie også... hehe...


Sender en stor bukett til dere som har gjort denne helgen så koselig for oss - Diddl kommer her med den:


TUSEN TAKK :-)

fredag 9. mars 2007

Skjebnedagen for Valla....

Ja, så var den ferdig - rapporten. Den konkluderer visstnok (ifølge kilder) med at Valla virkelig mobbet Yssen. Hva vet vel vi... Men sjelden har det vel vært mer mediaoppstyr og hysteri rundt en LO leder. Og burde hun gått for lenge siden? Jeg skal nok ikke utrykke min sterke mening om dette her - men jeg sier bare: "er ikke alltid lurt å sitte på sin høye hest.. fallet kan bli stort....."
Det blir spennende å se hva som skjer ila dagen i allefall.
Og om hun må gå eller velger å gå, så er det jo mange ledige jobber på markedet - det er jo en trøst :-0

torsdag 8. mars 2007

Kvinnedagen - en dag med lang historie...

Ikke det at jeg går i tog i dag - med paroler og rop om likestilling og solidaritet... Men vi har da kvinnedagen, den er internasjonal - og er til og med vedtatt i FN. Så det er ikke småtterier med denne dagen. Rundtom i det ganske land har kvinner i dag masjert for det de tror på :-)
Uansett; kvinnedagen er her - og vi gratulerer hverandre - Hurra for deg!!!!!


Så litt historie:

8. mars er den internasjonale kvinnedagen. Dagen ble første gang markert som en nasjonal kvinnedag i New York i 1908. Den gang kjempet kvinnene for stemmerett. I 1910 ble dagen vedtatt som en internasjonal kvinnedag av deres medsøstre i Europa etter et forslag fra den tyske sosialdemokraten Clara Zetkin på den andre internasjonale, sosialdemokratiske kvinnekongressen i København i 1910.

I 1975 bestemte FN at 8. mars skulle bli den internasjonale kvinnedagen.


I Norge har dagen blitt markert siden 1915, og er nå en markeringsdag mer enn en kampdag. I 8. mars-tog rundt omkring i landet marsjerer deltagerne under paroler om solidaritet, sosial velferd og økonomisk likestilling.
Illustrasjonen viser logoen til FNs utviklingsfond for kvinner (UNIFEM).

Fakta hentet fra div sider på nettet.

fredag 2. mars 2007

Spennende opplevelser!


I går var Siri, Marianne og jeg på Akvariet. Kjempeartig dag :-) Siri storkoste seg med pingvinene spesielt. Marianne hang nok godt på der ja, hun elsker jo de søte pinguene !!! Her på bildet står Siri med en pingvin som var mer interessert i henne enn å få mat! Alle de andre pingvinene var samlet oppe for fôring.....

På det andre bildet er det Mariannes leppepomade som er veldig interessant for pingvinen! Den var for øvrig en skikkelig nyskjerrigper - uansett hva vi "dinglet" med i vinduet, så kom den fykende! Men nå var dette med leppepomaden litt vittig da - ser jo ut som om den også vil ha litt!!!! Vi fikk oss i allefall en skikkelig latter :-)


Vi kunne i allefall, etter endt dag på Akvariet, konkludere med at dette er en opplevelse for barn og voksne - uansett alder!!!!!